Ochiul pe față luat prin față și ochiul pe față răsucit

Ca în orice lucru nou încercat începutul este cel mai greu, însă cu cât practicați mai des cu atât devine mai ușor de realizat. Așa că nu vă lăsați intimidate de mulțimea de fire și andrele cărora trebuie să le faceți față, esențial este să aveți voința să încercați și cel mai important, să nu clacați în fața micilor eșecuri.

Toate vrem să învățăm să tricotăm modele cât mai multe și mai variate, însă înainte trebuie să știm baza iar aceasta este dată de cele două ochiuri: ochiul pe fața și ochiul pe dos. Astfel prin combinarea și alternarea acestor două ochiuri iau naștere diverse modele de tricotaj ce pot fi folosite ca atare sau îmbinate în diferite moduri, în proiectele voastre.

Pentru a învăța cum se face ochiul pe față urmăriți cu atenție instrucțiunile și filmulețul.

Ochiul pe față – aici avem ochiul pe față luat prin față și ochiul pe față luat prin bucla din spate sau răsucit

1. Ochi pe față luat prin față

După montarea ochiurilor, țineți lucrul în mâna stângă și andreaua liberă în mâna dreapta, iar firul ce vine de la ghem trebuie să stea în spatele lucrului.
Introduceți vârful andrelei din mâna dreapta în primul ochi de pe andreaua din mâna stângă, de la stânga la dreapta, apoi se  înfășoară firul tot de la stânga spre dreapta și se trage ochiul pe andreaua dreapta.

2. Ochi pe față luat prin bucla din spate sau răsucit

După montarea ochiurilor, țineți lucrul în mâna stângă și andreaua liberă în mâna dreapta, iar firul ce vine de la ghem trebuie să stea în spatele lucrului.
Introduceți vârful andrelei drepte în primul ochi de pe andreaua stângă, de la dreapta la stânga prin spatele lucrului, apoi se înfăsoară firul de la stânga la dreapta și se trage ochiul pe andreaua dreapta.

11 gânduri despre &8222;Ochiul pe față luat prin față și ochiul pe față răsucit&8221;

  1. Buna seara! Multumesc din suflet ca existi si ca ne impartasesti din cunostintele tale. Avem nevoie de ele. Asa ne initiem si noi in aceasta frumoasa arta. Cu drag si recunostinta Adriana din Bucuresti

  2. E adevarat ca exista doua feluri de a lua ochiurile, atat pe fata cat si pe dos, iar zilele astea am vazut o a treia metoda de lucrat ochiurile pe dos, din firul din spatele andrelei, complicat tare :))) dar la tricotul pe fata, rasucit cum zici tu, adica luat prin spatele andrelei, intra mai putin fir la lcuru si ochiurile ies mai uniform lucrate. In celalalt mod se labarteaza urat o piesa de imbracaminte dupa cateva purtari. Cel putin la mine se aplica. Ani de zile am lucrat ochiurile pe fata luate prin fata si de cand am inceput sa le iau de pe bucla din spate se cunoaste diferenta.

  3. Draga Mina, iti multumesc mult pentru promtitudinea cu care mi-ai raspuns. Esti grozava prin tot ceea ce faci pentru noi cele care incercam sa facem lucruri frumoase. Te felicit din tot sufletul pentru faptul ca nu lasi aceasta arta sa se piarda. Sunt convinsa ca sunt multe doamne si domnisoare care apreciaza eforturile tale.
    Iti multumesc inca o data si numai bine. Cu drag Adriana din Bucuresti

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.