Modelul de tricotat „Dâmburi”

Modelul de tricotat „Dâmburi”…
Culmile sunt mai domoale,
Pantele sunt mai ușoare…

Un model drăgălaș care se lasă greu văzut, pentru obținerea lui fiind nevoie de 16 rânduri lucrate cu voioșie.
Plăsmuirea este ușoară doar montăm pe-ale noastre bețe niște ochiuri mult alese, cam un multiplu de 6+5 ochiuri în total.

Rândul 1 (fața lucrului): toate ochiurile se lucrează pe față;
Rândul 2: un ochi pe dos,*cu firul în fața lucrului, se lasă să cadă următoarele 3 ochiuri nelucrate de pe andreaua stângă pe cea dreaptă, se lucrează următoarele 3 ochiuri separat pe dos*, se repetă ce este între **și se termină rândul cu un ochi pe dos;
Rândul 3 (fața lucrului): un ochi pe față, *cu firul în spatele lucrului, se lasă să cadă 3 ochiuri nelucrate de pe andreaua stângă pe cea dreaptă ca și cum am lucra ochiurile pe dos, se lucrează următoarele 3 ochiuri separat pe față* se repetă ce este între ** și se termină rândul cu un ochi pe față;
Rândul 4: se repetă rândul 2
Rândul 5 (fața lucrului): toate ochiurile se lucrează pe față;
Rândul 6: toate ochiurile se lucrează pe dos;
Rândul 7 (fața lucrului): toate ochiurile se lucrează pe față;
Rândul 8: se lucrează separat 2 ochiuri pe dos,*se adună liniile , se lucrează separat 5 ochiuri pe dos*, se repetă ce este între ** și se termină rândul cu 2 ochiuri lucrate separat pe dos;
Rândul 9 (fața lucrului): toate ochiurile se lucrează pe față;
Rândul 10: un ochi pe dos, *se lucrează separat 3 ochiuri pe dos , cu firul în fața lucrului, se lasă să cadă 3 ochiuri nelucrate*, se repetă ce este între ** și se termină rândul cu un ochi pe dos;
Rândul 11 (fața lucrului): se lucrează separat 4 ochiuri pe față, *cu firul în spatele lucrului, se lasă să cadă 3 ochiuri nelucrate, se lucrează separat 3 ochiuri pe față*, se repetă ce este între ** și se termină rândul cu un ochi pe față;
Rândul 12: se repetă rândul 10
Rândul 13 (fața lucrului): toate ochiurile se lucrează pe față;
Rândul 14: toate ochiurile se lucrează pe dos;
Rândul 15 (fața lucrului): toate ochiurile se lucrează pe față;
Rândul 16: se lucrează separat 5 ochiuri pe dos,*se adună liniile , se lucrează separat 5 ochiuri pe dos*, se repetă ce este între ** până la sfârșitul rândului.

Notă: Liniile s-au format în rândurile 2, 3 , 4 și în rândurile 10, 11, 12 , atunci când s-au sărit trei ochiuri și apoi s-au lucrat alte trei. Adunarea liniilor în rândurile 8 și 16 se face astfel: Cu firul în spatele lucrului, se trece andreaua dreaptă, de jos în sus, pe sub cele 3 linii create în rândurile anterioare. Cu andreaua dreaptă sub cele 3 linii, se lucrează următorul ochi de pe andreaua stângă pe față, ochiul rezultat se trece pe sub cele 3 linii.

Modelul de tricotat "Dâmburi" | Împletiturile Minei

Modelul de tricotat "Dâmburi" | Împletiturile Minei

Și spatele….

Modelul de tricotat "Dâmburi" | Împletiturile Minei

Spor la împletit!

Cu drag,
Impletiturile Minei

Reclame

15 replies »

 1. Buna ziua,
  Vad ca toata lumea se impotmoleste la rindul 8. Si eu la fel, din pacate. Vad ca ati incercat sa faceti un video cu descrierea modelului. Ati reusit sa il postati ? Ca nu dau de el. Oricum, am sa mai incerc cu liniile alea, ca imi place modelul.

  • e simplu si cu liniile numai ca trebuie sa prinzi smecheria.Am facut si eu astazi o bascuta cu modelul acesta si arata foarte bine.
   O sa incerc sa explic si eu poate intelege cineva:))))
   dupa cum se explica si mai sus se introduce andreaua dreapta de jos in sus pe sub cele linii obtinute.Odata introdusa andreaua printre linii,se introduce in primul ochi de pe andreaua stanga si se lucreaza acel ochi (cel de pe andreaua stanga) in mod normal.Apoi ochiul obtinut ramane pe andreaua dreapta.Acum atentie vine smecheria:ochiul obtinut care este acum pe andreaua dreaptase trage incet cu andreaua dreapta printre liniile obtinute in jos.Si GATA !!!!

 2. am un fir de lucru”stenli” e o garofita amestecata cu lina,am inceput sa lucrez cu el un elastic: 2fata,2dos; dar nu prea se stringe si ma gindeam la modelul asta ca pare mai elastic , crezi ca merge? mentionez ca sunt incepatoare in ale lucrului cu andrelele

  • Am un realizat un video pentru modelul acesta dar trebuie sa mai astepti putin intrucat nu mai pot edita acum. La inceputul lunii o sa il pot urca pe blog.

  • Buna Elena,

   Am facut un video pentru modelul acesta insa nu imi mai merge calculatorul pentru a-l edita. Daca mai ai putina rabdare o sa rezolv problema si o sa pot adauga si tutorialul pentru a intelege. Multumesc pentru intelegere.

  • Buna Ramona,

   Intr-adevar modelul este mai complicat. Am materialul filmat, insa am si o mica problema tehnica. Imi dau toata silinta sa il public cat mai repede.
   Cu drag, Mina

 3. Foarte frumos modelul, dar nu prea inteleg modul de lucru :D. Ar fi extrem de bun un tutorial. Am incercat sa lucrez, dar pe partea din dos nu arat deloc la fel ca la tine…. :(( Ma poti ajuta?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Reclame

Înscrie-ți adresa de email și vei primi notificări când apar articole noi pe Împletiturile Minei.

Follow Împletiturile Minei on WordPress.com
Reclame
%d blogeri au apreciat asta: