Exfoliant pentru buze făcut în casă

Un exfoliant delicios pentru zilele de iarnă friguroase.

Exfoliant pentru buze făcut în casă

Ador zilele răcoroase de primăvară și razele soarelui care se trezesc din somnul lor de frumusețe să ne mângâie blând corpurile amorțite. Însă iarna, o mare albă cu smocuri de fum și miros de scorțișoară, are un aer aparte, de poveste, ce ne îndeamnă să fim mai darnici și mai grijulii cu persoanele din jurul nostru, cu noi și cu corpul nostru.

Și ca să nu o mai lungim cu povești despre sezoane, zburați precum gândul  în bucătarie și adunați uleiul de cocos rămas pe fundul borcanului, cristalele de zahar ascunse în dulap și mierea – aurul parfumat din debara.

După ce avem toate ingredientele, dăm fuga să cautăm un gavanos frumos, demn de o asemenea adunare și fără să stăm pe gânduri, aruncăm substanțele fermecate într-un vas, să le facem cunoștință. Începem să învârtim până nu mai putem distinge dacă acolo, în vasul acela, a fost odată miere sau ulei de cocos. După ce ingredientele s-au cunoscut le așezăm în gavanosul ales și le lăsăm să se dezmeticească.

Exfoliant pentru buze făcut în casă

Exfoliant pentru buze:

3 lingurițe de zahar alb ca zapada
2 lingurițe de miere zaharisită
1 lingurișă de ulei de cocos

Într-un vas se adaugă zaharul și se freacă cu uleiul de cocos, lăsăt în prealabil câteva minute la temperatura camerei să se înmoaie. După ce compoziția este omogenă, încorporăm mierea și amestecăm iarăși până ce totul se încoporează.

Se folosește atunci când buzele suferă de atâta frig și caută alinare în mierea care protejează,  în uleiul ce  hidratează și zahărul ce exfoliază și alungă pielea moartă.

Cu drag,
ImpletiturileMinei.com

Reclame

6 replies »

  1. buna din nou, la cateva secunde 🙂 . dupa ce am postat comentul mi-a aparut si reteta,probabil a fost o mica eroare. o seara placuta

  2. Buna Mina ,urmaresc blogul tau cu mult interes si desi am ajuns aici pentru video-urile tale fantastice despre tricotat,m-ai facut curioasa in privinta acestui exfoliant de buze. Ai de gand sa publici si reteta sa? te pup

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Reclame

Înscrie-ți adresa de email și vei primi notificări când apar articole noi pe Împletiturile Minei.

Follow Împletiturile Minei on WordPress.com
Reclame
%d blogeri au apreciat asta: