Modelul de tricotat „Zig-Zag”

Modelul de tricotat: „Zig-Zag” este un model aerat și vaporos, ideal pentru țesăturile de vară cu fire fine și delicate. Acesta merge realizat și cu fire mai groase specifice anotimpului mai răcoros, în această situație modelul fiind mai compact și mai strâns.

Plăsmuirea modelului începe prin montarea unui număr de ochiuri multiplu de 3+1.

Rândul 1 (fața lucrului): un ochi pe dos (primul ochi), *apoi se lucrează ochiul numărul 3 pe față luat prin spate (ochi pe față răsucit) și se lasă pe andrea, apoi se revine la ochiul numărul 2 care se lucrează pe față normal, lăsându-se să cadă de pe andrea cele două ochiuri, un ochi pe dos*; se repetă de la * până la * până se ajunge la sfârșitul rândului, ultimul ochi se lucrează pe dos.
Rândul 2 (spatele lucrului): un ochi pe față (primul ochi), *se lucrează ochiul numărul 3 pe dos și se lasă pe andrea, apoi se revine la ochiul numărul 2 și se lucrează și acesta tot pe dos, lăsându-se să cadă de pe andreaua stângă cele două ochiuri, un ochi pe față*, se repetă de la * până la * până se ajunge la sfârșitul rândului, ultimul ochi se lucrează pe față.

Pentru realizarea modelului de tricotat se lucrează cele două rânduri ori de câte ori este necesar.

Modelul de tricotat "Zig-Zag" | Împletiturile Minei

Și spatele…

Modelul de tricotat "Zig-Zag" | Împletiturile Minei

Spor la împletit!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.